Tilbud for videregående skoler

Alle tilbud til skoleklasser er gratis.
Bruk kontaktskjemaet nederst på siden for å bestille/melde inn ønsket undervisningsopplegg, eller gå direkte til kontakt/bestillingsskjema.
Museet dekker dessverre ikke transport.

Ved andre spørsmål kontakt oss på undervisning@skmu.no.

Velkommen til oss!

Sørlandets Kunstmuseum. Tangen-samlingen. KONKRET! Ny skjønnhet i finsk modernisme. Lars Gunnar Nordström. Komposisjon, 1950. Olje på plate.

KONKRET!

07.02 -31.08.22

Bli med inn i en fargesprakende utstilling og opplev modernistisk kunst. Gjennom en hel etasje blir elevene kjent med hva konkret kunst er og hvorfor datidens kunstnere var opptatt av å skape et nytt formspråk. Elevene får også teste ut hvordan man kan lage konkrete kunstverk i et eget rom i utstillingen.

Opplegget foregår i utstillingen KONKRET! Ny skjønnhet i finsk modernisme.

Varighet: 45 min

Maks antall: 30 elever

Joseph St. Amand, portrett av dr Wennesland, 1964

Reidar Wennesland og beatkunsten

19.04-31.08.22 

Reidar Wennesland var en eksentrisk lege fra Kristiansand som endte opp som kunstsamler i San Francisco etter andre verdenskrig. Hans store samling av beatkunst henger i dag på Kristiansand Katedralskole Gimle og UiA. Til en av våre utstillinger har vi lånt inn verk fra KKG. 

Elevene får høre historier fra dr. Wenneslands liv, bli kjent med beatkunsten han samlet på og ikke minst får de høre historier om hvorfor en del av kunsten hans ble skadet. Elevene får se eksempler på hva museets konservator har gjort for å reparere skadene slik at bildene kan stilles ut.  

Opplegget foregår i utstillingen På gjensyn! Fra Katta til Kunstsilo.

Varighet: 45 min

Maks antall: 30 elever          

på gjensyn Tori Wrånes sørlandets kunstmuseum

Likestilling sett gjennom kunsten

29.11.21 – 31.08.22

I utstillingen På gjensyn! Fra Katta til Kunstsilo tilbyr vi en omvisning for ungdom hvor temaet er likestilling. Vi snakker om likestilling på flere plan: mellom kvinner og menn, raser, etnisiteter, skeive og transpersoner. Vi ser også på likestilling i kunstverdenen og om noen typer kunst oppfattes som bedre enn andre kunstformer. Og er kunsten for alle eller kun noen få?

Varighet: 45 min

Maks antall: 30 elever

på gjensyn sørlandets kunstmuseum fra katta til kunstsilo

Billedanalyse

29.11.21 – 31.08.22

I utstillingen På gjensyn! Fra Katta til Kunstsilo tilbyr vi en omvisning for ungdom hvor temaet er billedanalyse. Med utgangspunkt i Erwin Panofskys metode analyserer vi tre ulike verk i utstillingen.

Varighet 45 min

Maks antall: 30 elever

På Gjensyn! Fra Katta til Kunstsilo. Sørlandets Kunstmuseum. Foto Håvard Anthonsen

På Gjensyn! Fra Katta til Kunstsilo

29-11.21 – 17.06.2022

I 2022 flytter Sørlandets Kunstmuseum inn i kornsiloen på Odderøya. Det nye museet får navnet Kunstsilo. I denne utstillingen inviterer Sørlandets Kunstmuseum publikum til å ta et siste farvel med en epoke i museets historie. Historien til SKMU inneholder mange fortellinger, og ikke minst flere kunstsamlinger. Skatter fra kunstmuseets samlinger er hentet frem, presentert sammen med historier og andre høydepunkter fra de siste tjue årene. Her kan dere oppleve både fotokunst, videokunst, kunsthåndverk, tegninger, malerier og skulpturer. Kanskje gjenkjenner elevene noen av verkene fra tidligere besøk?

Varighet: 45 min

Maks antall: 30 elever

Bestill skole-/barnehagebesøk

Kontakt oss her vedrørende besøk eller undervisning på kunstmuseet, så hører du fra oss!
  • Hvilken utstilling/undervisningsopplegg ønsker dere?