Krefter: Tingleff, Kvasbø og Dyrdal

I utstillingen «Krefter» presenteres kunstnerne Kari Dyrdal, Torbjørn Kvasbø og Marit Tingleff for første gang samlet. Alle tre har markert seg sterkt i inn- og utland gjennom flere tiår. Velkommen til åpning 12.oktober 2019. 
Kjøp billetter
12. oktober 2019 - 26. januar 2020
Krefter: Tingleff, Kvasbø og Dyrdal

I utstillingen «Krefter» presenteres kunstnerne Kari Dyrdal, Torbjørn Kvasbø og Marit Tingleff for første gang samlet. Alle tre har markert seg sterkt i inn- og utland gjennom flere tiår.

Midt på 1970-tallet startet tekstilkunstner Kari Dyrdal og keramikerne Torbjørn Kvasbø og Marit Tingleff på Bergen kunsthåndverksskole. Tidspunktet skulle sammenfalle med den største faglige brytningstiden på 1900-tallet både i og utenfor Norges grenser. Gamle idealer knyttet til form og funksjon ble erstattet av ideer om materialutforsking og frie kunstneriske uttrykk. Dette gikk ikke stille for seg i Bergen.

40 år senere er Dyrdal, Kvasbø og Tingleff fremdeles dypt forankret i materialene de valgte seg den gangen. Alle tre arbeider i store format på grensen til det fysisk umulige, men de faglige strategiene for å komme dit er ulike: Dyrdal har erstattet vevstolen med datamaskin, og bruker de praktiske erfaringene sine for å utforske digital vev. Kvasbø brenner sine store rørskulpturer i selvbygde, vedfyrte ovner etter asiatiske forbilder. Tingleff visker ut grensen mellom fat og maleri i det uforedlede materialet leirgods, med kjente former i uvanlig størrelse.

Gjennom nysgjerrighet, mot og kraft til å teste ut materiale, teknologi og arbeidsmetoder, har Dyrdal, Kvasbø og Tingleff løftet sine respektive fagfelt til å bli noe nytt og annerledes. Høsten 2019 kan du oppleve dem på Sørlandets Kunstmuseum.

Utstillingen er et samarbeid med KODE Bergen og Musée National de céramique, Sèvres, Norwegian Crafts.

I forbindelse med utstillingen har vi fulgt de tre kunstnerne tett på i arbeidsprosessen. Se videoer her:

Kjøp billetter

1. Velg dato

2. Velg billetter

Voksen
Besøkende over 16 år
100 kr
100 kr
Honnør
Krever gyldig bevis
80 kr
80 kr
Student
Krever gyldig bevis
80 kr
80 kr
Barn 0-16
Barn 0-16 år
Gratis
Gratis
Medlem
Medlem av SKMU
Gratis
Gratis
Studentfestival 2019
Gratis
Gratis
Arrangement
Arrangement - for medlemmer
Gyldig medlemsbevis må fremvises

Andre aktuelle utstillinger