Utstillingen ved SKMU SØrlandets Kunstmuseum Grand Prix av Pelle Brage
26. mai2. september 2018

Pelle Brage & Co – GRAND PRIX

En konkret og fabulerende kunstutstilling for hele familien, midt i forbrukersamfunnet Kristiansand.

Rommet kretser rundt en stor skulptur, en brun klump eller grotte. Rundt omkring henger det uroer av fargesterke, klumpete skyer i tre. Det er en stor smiley på veggen man kan bestemme humøret på, og gullklumper og grønnsakslignende treformer ligger rundt på gulvet -klare til å samles, til å gjemmes eller hva man nå ønsker å bruke dem til.

Kanskje vil dere møte på Superverten som kan utfordre dere til å gjøre ting, ta en runde i direktørens bil, ha lekekrig, få utfordringer kledd ut som en stor familieklump, eller noe annet. I Grand Prix finnes ingen fasit for hva du kan og vil gjøre. Valget er ditt! Men alt henger sammen, og det vi velger å gjøre er med på å forme vår verden.

 

Se video

Vi besøkte Pelle Brage i verkstedet hans.

Kunstneren forteller

Hvilket univers håper Pelle å skape i utstillingen?

Pelle Brage forklarer:

Hva kan man gjøre i sommerens verksted?

Besøk i kunstnerens verksted

Pelle forteller om skyene i utstillingen

Kan kunstens materialer og estetikk noe annet enn paneldebatter? Kanskje er det noe vi har glemt i vår jakt etter klimabalanse, eller i vårt fokus på å løse verdens problemer gjennom diskusjon og politikk? Nå skal kunsten inn i kampen med all dens energi, fantasi og utilregnelige magi. Hva slags muligheter kan f.eks. oppstå hvis voksne og barn sammen forsøker å løse det hele med utgangspunkt i en klump? Kan det føre til at en ny medmenneskelig kjærlighet oppstår og sprer seg ut i samfunnet?

Pelle Brage (f. 1978) er dansk og bor med sin familie i Høvåg utenfor Kristiansand. Han har lenge jobbet med prosjekter der han bruker kunsten som et sted for å samle folk og i fellesskap tenke høyt om det samfunnet vi lever i. Noen av temaene han har arbeidet med er byplanlegging, stedsidentitet, bærekraft m.m. Det gjør han ved å lage installasjoner, tegninger, skulpturer og annet, og ved å samarbeide med andre.

I Grand Prix samarbeider Pelle Brage med billedkunstner Julia Bruun og deres barn Ariel, Buster, Bjørn, Frøya, og Alvin, i tillegg til teaterinstruktør Jeppe Kristensen, musiker Filip Ring Tenderup, altmuligmann Urban Bergstrøm, førsteamanuensis ved Institutt for global utvikling og samfunnsplanlegging ved Universitet i Agder, Mikaela Vasström, Mike Troxel, Eivind Vigsnes, og kurator SKMU Karl Olav Segrov Mortensen.

NB! Følg med for et omfattende program med aktiviteter og arrangementer som inkluderer verksteder, show, konserter, filminnspilling m.m.

Pelle Brage Grand Prix SKMU

En kunstopplevelse for barn og voksne

Grand Prix er en utstilling, et eksperiment og en lek om samfunnet vi lever i, skapt av kunstneren Pelle Brage. Her inviterer vi voksne og barn inn i en verden av skulpturer, tegninger, spill, kostymer, verksteder og arrangementer. Det handler om å leke, men hvilken lek? Det handler om å leve, men hvilket liv?