Per Barclay, Kunstsilo, Kristiansand #1, 2017, AKO kunststiftelse Nicolai Tangens-samlingen
27. juni25. november 2018

Per Barclay- KUNSTSILO, KRISTIANSAND

Våren 2017 engasjerte Nicolai Tangen på vegne av AKO Kunststiftelse to markante nordiske kunstnere til å skape nye verk i den gamle kornsiloen i Kristiansand

Norske Per Barclay (f. 1955) og danske Per Bak Jensen (f.1949) fikk frie tøyler i prosessen. I utstillingen Kunstsilo, Kristiansand vises Per Barclays fotografier som resultat av hans arbeid i siloen.

PER BARCLAY
Per Barclay er en etablert kunstner både i Norge og internasjonalt, kjent for sine skulpturer, installasjoner og fotografier. Spesielt kjent er Barclay for sine «oljerom», som utgjør en sentral del av hans produksjon gjennom nærmere 30 år. I disse arbeidene lages et midlertidig gulv i et allerede eksisterende interiør som er nøye utvalgt av kunstneren. Gulvet dekkes med olje, eller en annen reflekterende væske som melk, vin, eller blod. Speilingene som oppstår i gulvet manipulerer vår forståelse av omgivelsene, og åpner opp for nye og ukjente måter å forstå rom og volum på. Fotografiene fremstår både som estetisk vakre, og urovekkende på en og samme tid. Sist i rekken av «oljerom»-arbeider er fotografiene fra den gamle kornsiloen i Kristiansand.

Per Barclay (f.1955) bor og arbeider i Oslo og i Torino, Italia. Hans arbeider finnes i samlingene til blant annet Nasjonalmuseet, Henie Onstad Kunstsenter og Astrup Fearnley museet. Barclay har nylig hatt en større separatutstilling ved KODE Kunstmuseene i Bergen. Hans stiller ut ved OSLContemporary i Oslo frem til 30 juni, samt på Manifesta 12 (Collateral), i Palermo, Italia sommeren 2018.