Re.memory. Refik Anadol og Sougwen Chung. Utstilling på Sørlandets Kunstmuseum 2020. Digital kunst. kunstig intelligens
19. juni4. oktober 2020

Re.Memory. Refik Anadol og Sougwen Chung

Velkommen til et rom hvor minner konstant regenereres og tar ny form.

Re.Memory presenterer to internasjonalt anerkjente kunstnere som på hver sin måte utforsker teknologi i sine arbeider; Refik Anadol med «Melting Memories» og Sougwen Chung med «Drawing Operations». Begge kunstnerne har mottatt en rekke priser, blant annet Lumen Prize for sine arbeider i spenningsfeltet mellom kunst og teknologi. For første gang stiller de ut sammen, her på Sørlandets Kunstmuseum.

Melting Memories by Refik Anadol (2018)

refik anadol melting memories sørlandets kunstmuseum re.memory exhibition utstilling

Melting Memories - Refik Anadol

I «Melting Memories» er det ulike menneskers langtidsminner som danner byggesteinene til den visuelle strukturen.  Over en langstrakt LED vegg får vi oppleve Anadols estetiske tolkninger av gamle minner, som via kunstig intelligens og visualisering tar form som en levende substans i konstant bevegelse.

Les mer om kunstneren.

Drawing Operations - Sougwen Chung

I «Drawing Operations» tegner Sougwen Chung side om side med roboten, hvor tegninger fra hennes kunstnerskap er lagret i minne. Ved hjelp av kunstig intelligens samskaper den med henne, basert på hennes eget utrykk og skillelinjene mellom menneske og maskin viskes ut.

Det blir fem ekslusive perfomancer gjennom utstillingsperioden 24. juni, 4. juli, 8. august, 12. september og 30. september.

Les mer om kunstneren.

Sougwen Chung om hvorfor hun tegner med roboter