Tokyo Twins Sørlandets Kunstmuseum, Sparebanken Sørs Kunstnerpris 2018
22. september30. desember 2018

Sparebanken Sør Kunstnerpris

3 kunstnertalenter fra regionen er nominert til Sparebanken Sør Kunstnerpris og stilles ut på Sørlandets Kunstmuseum.
Prisen, som er på 150.000 kroner, deles ut 28.november.

Utstillingen er et eksempel på hvordan SKMU som regionalt kunstmuseum også skal være et utstillingsvindu for det som rører seg rundt oss her og nå. Vi ønsker å være en arena som oppmuntrer det unge miljøet i form av å gi dem synlighet og oppmerksomhet.

I utstillingen får publikum mulighet til å oppleve noe av det som rører seg på den unge kunstscenen. De vil også kunne stemme på sin egen favoritt, enten på nett eller inne i utstillingen. Den av kunstnerne som får flest stemmer vinner en egen publikumspris på 15.000 NOK, også finansiert av Sparebanken Sør.

STEM HER!

 

Årets utstillere/nominerte:

Bjarne Bare

 

Bjarne Bare har markert seg sterkt innenfor fotografi de senere årene. Han arbeider i stort format, med fargefotografier av objekter og elementer han finner i sine nære omgivelser. Han forholder seg til flere sjangre, og lar seg inspirere både av street photography og stilleben. Fravær av mennesker i fotografiene retter fokus på det som kan betraktes som spor etter menneskelig handling, mot psykologi og hvorfor vi gjør ting.
Bare er født 1985 i Polen, men er oppvokst i Risør. Han avsluttet sin master ved University of California, Los Angeles (UCLA) i 2017, og har tidligere studert ved Oslo Fotokunstskole og Oslo Kunsthøyskole. I tillegg til å være kunstner, har Bare arbeidet som kurator, drevet galleri og skrevet bøker.

Sigve Knutson

Sigve Knutson har på tross av sin unge alder fått stor oppmerksomhet for å arbeide på en innovativ, leken og nyskapende måte. Hans objekter befinner seg gjerne i et landskap mellom kunst, arkitektur og design, og selv om de minner om skulpturer er de også ment for bruk. Alle arbeidene er håndlaget, og verktøy og metoder som benyttes viser seg som spor i arbeidene.
Knutson er født 1991 i Lillesand. Han er utdannet ved arkitekt og designhøyskolen i Oslo og ved Designakademiet i Eindhoven i Nederland. Hans karriere fikk en kickstart i fjor da han havnet på New York Times liste over de 16 beste tingene de hadde sett under møbelmessen i Milano.

Tokyo Twins

Kunstnerne Anne Ødegård og Simon Daniel Tegnander Wenzel har siden 2014 samarbeidet under navnet Tokyo Twins. De driver en bredt sammensatt praksis, og har arbeidet både med performancer, video, workshop og konserter. Tematisk griper verkene deres fatt i tema som mytologi, heksekunst, science fiction, folketro, teknologi og natur, og ser på hvordan disse er relevante i vår samtid. Inspirasjon henter de blant annet fra fantasy-litteratur og populærkultur.
Anne Ødegård er født 1990 i Kristiansand. Utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo og Kunstakademiet i Tromsø. Simon Daniel Tegnander Wenzel er født 1988. Utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo og Universitetet i Tromsø.

 

Juryen

Årets nominasjonskomitée har bestått av daglig leder for Kristiansand Kunsthall, Cecilie Nissen, og daglig leder for Bomuldfabriken Kunsthall (Arendal), Harald Solberg. I tillegg har Agder Kunstnersenter vært representert ved daglig leder Agnes Repstad, og fra SKMU kurator Karl Olav Segrov Mortensen. Juryen som skal kåre vinneren består av markedssjef i Sparebanken Sør Trond Skjæveland, kurator ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design Stina Høgkvist, kunstkritiker Kåre Bulie og kurator ved Sørlandets Kunstmuseum Karl Olav Segrov Mortensen.